replica Tag Heuer Golf Watch Replica replica reactor watches replica and bvlgari and watch fake rolex copy tag heuer aquaracer silver dial
Nordland Víz és Uszodatechnika Kft. - Ipari és lakossági vízkezelés, uszodatechnika, szauna, jacuzzi, wellness : Hírek : Nyomtatás
Vízlágyítás vs. vízkőmentesítés
2020.11.26.
Vízlágyítás vs. vízkőmentesítés
Nagyon hasonlóan cseng a két szó, ami hozzájárul ahhoz, hogy sokan sajnos úgy gondolják, a két fogalom egy és ugyanaz. Azonban hatalmasat tévednek!

Miért is?

Ha a kemény vizet ioncserélő berendezésen vezetjük át, lágy vizet kapunk. A folyamatot ioncserének nevezzük. Az ioncserélő (vízlágyító) berendezések a rajtuk átfolyó víz kalcium- és magnézium ionjait megkötik, és azokat keménységet nem okozó ionokra cserélik. Vagyis a még ki nem alakult vízkő megjelenését hatékonyan el lehet kerülni vízlágyító berendezések telepítésével.

Ezzel szemben a vízkőmentesítés a már meglévő vízkövet is képes könnyen és hatékonyan eltávolítani. Illetve megakadályozza az újabb vízkőréteg lerakódását a csőrendszerek belsejében. Azonban, mivel ez a folyamat nem szűri ki és alakítja át a kalcium és magnézium ionokat, így ezek a csőből kijutva (pl. zuhanyzás közben a zuhanykabin falára rakódva) sajnos még mindig képezhetnek vízkövet otthonunk egyes felületein.

Következtetésképpen elmondhatjuk, hogy háztartási gépeink esetében a vízkőmentesítő lehet a jobb megoldás, abban az esetben, ha van már lerakódott vízkő a gép belsejében, mivel ezt a vízkőmentesítő készülék szép lassan leoldja. Otthonunk könnyebb rendben tartása és szépségének megőrzése céljából, azonban előnyös a vízlágyító berendezések üzembe helyezése. Hiszen senki sem szeret a mosdókagyló szélén kiülő vízkővel bajlódni.

Nordland webáruházunkban vásárlóink minden igényének kielégítésére forgalmazunk mind vízlágyító, mind vízkőmentesítő berendezéseket is, melyekről további információk a linkeken keresztül érhetők el.

Vízkőmentesítők: https://nordland.hu/hun/ipari_vizkomentesitok.html

https://nordland.hu/hun/lakossagi_vizkomentesitok.html

Vízlágyítók: https://nordland.hu/hun/catalog/

https://nordland.hu/hun/ipari_vizlagyitok_sotabletta.html


Forrás : https://nordland.hu