replica Tag Heuer Golf Watch Replica replica reactor watches replica and bvlgari and watch fake rolex copy tag heuer aquaracer silver dial
Nordland Víz és Uszodatechnika Kft. - Ipari és lakossági vízkezelés, uszodatechnika, szauna, jacuzzi, wellness : Hírek : Nyomtatás
Mosodák vízkezelése
2022.01.17.
Mosodák vízkezelése
A víz keménysége komoly költségeket halmozhat fel a vállalkozásoknak. Pláne komolyan érinti ez a veszteség a nagy arányban vízzel üzemelő gépeket alkalmazó szolgáltatásokat. Úgy, mint például a mosodákat, vagy az autómosókat. Ezeken a helyeken ugyanis egy egész szolgáltatás épül a főként vízzel üzemelő gépekre, melyek meghibásodása esetén jókora kiesésekkel kell számolnia az adott cégnek.

Mitől olyan mesés Mosó Masa Mosodája – avagy miért jobb, ha lágy vizet használ a mosoda?

A mosógépek által használt víz túlzott keménysége komoly bosszúságot okozhat a mosoda üzemeltetőjének és a szolgáltatást igénybe vevőknek egyaránt. A mosodákat felkeresők elsődleges célja, hogy ruháikat makulátlanul tisztán kapják kézhez. Ennek azonban gyakran útjába állhat a víz keménysége. Minél keményebb ugyanis a csövekben folyó víz, annál több ásványi anyagot (úgymint magnéziumot és kalciumot) tartalmaz. Ezek az ásványi sók pedig a csövekben lerakódásokat, vagyis vízkövet okoznak. A túlzott vízkövesedés egy idő után a tisztítani hozott ruhákon is foltot hagy. Nem is beszélve arról, hogy a mosás során használt mosószereknek először a víz keménységét kell semlegesítenie, majd csak utána tudja kifejteni tisztító hatását. Ez nem csak a ruhák tisztaságán ront nagyban, de a mosás költséghatékonysága is nagyban megemelkedik, tekintve, hogy ugyanazért a tisztító hatásért egyre több és több mosószert kell adagolnunk a gépbe.

Most tekintsük át egy kicsit azt is, hogy a vízkeménység milyen további hátrányokkal jár a szolgáltatókra nézve: A túlságosan kemény víz esetén kialakuló vízkő eleinte még csak csekélyebb, majd egyre költségesebb anyagi károkat okoz a mosodák üzemeltetőinek. A vízkő megjelenése elsőként is a megnövekedett végösszegű számlákon lesz tetten érhető. Ez még a kisebb baj, tekintve, hogy ha nem vesszük figyelembe a baj súlyosságát, akkor a vízkő előbb-utóbb a teljes csőrendszert, de minimum a vízzel működő egy-egy gépet tönkre teheti. Egy mosoda pedig mit ér mosógép nélkül, nem igaz?

Hogyan oldható meg ez a probléma?

A kemény víz elleni leghatásosabb védelem a vízlágyító berendezések üzembe helyezésével érhető el. Ezek a berendezések ugyanis megkötik és kivonják a vízből a káros ásványi anyagokat, amik így aztán nem tudnak lerakódni a csövek belsejében.

Vízlágyító egységcsomagjainkat ITT nézheted meg!


Forrás : https://nordland.hu