replica Tag Heuer Golf Watch Replica replica reactor watches replica and bvlgari and watch fake rolex copy tag heuer aquaracer silver dial
Nordland Víz és Uszodatechnika Kft. - Ipari és lakossági vízkezelés, uszodatechnika, szauna, jacuzzi, wellness : Hírek : Nyomtatás
A nem megfelelően tisztított medence veszélyei
2020.07.29.
A nem megfelelően tisztított medence veszélyei
Kedves Vásárlónk!

Tudta, hogy milyen veszélyekkel járhat, ha nem tisztítja megfelelően medencéjét?


A nem megfelelően tisztított medence veszélyei

Egy nem megfelelően tisztított és karbantartott medence vize nagyon sok veszélyt rejthet magában.

Az Egészségügyi Világszervezet tájékoztatása szerint több, mint 3 millió ember hal bele a vízben található baktériumos megbetegedésekbe. Mindez, azonban könnyen elkerülhető lenne, ha az uszodai és otthoni kerti medencéket megfelelően tisztítanák.

 A nem megfelelően karbantartott medencékben nagyobb esély van arra, hogy olyan bacilusokat, fertőzéseket kapjon el a fürdőző, melyek a későbbiekben kellemetlen panaszokkal járnak. Ilyen lehet a dehidratáltság, láz, hasfájás, hányás és hasmenés is.

Ennek elkerülése érdekében érdemes folyamatosan használni a medencék tisztán tartására kifejlesztett különböző vegyszereket.

Pár pontban összeszedtük, melyek azok a szerek, melyek használata erősen tanácsolt, hogy elkerülje a fentebb felsorolt problémákat.

Előfordulhat, hogy a rendszeres fertőtlenítés ellenére is képződnek a víz felszínén különböző algák, vagy egyéb mikroszkópikus növényi szervezetek. Éppen ezért fontos a külön algaölőszer rendszeres használata is.

Klórozás által előzhető meg a baktériumok, gombák és vírusok vízben való szaporodása. A klórnak köszönhetően elkerülhető az összes fentebb felsorolt kellemetlen következmény.

A medence magas pH érteke még klór használata mellett is okozhatja a víz zavarosabbá válását és algásodását. Emiatt fontos pH-csökkentő szerekkel szinten tartani a medence normál pH-ját.

Ellenkező esetben, amikor is a pH szintje a megfelelő tartomány alatt található, abban az esetben, viszont pH-növelő szert kell alkalmazni. A víz megfelelő pH-ja 7,2-7,6 közötti tartományban van.

Véleményünk szerint a medence megfelelő karbantartása elengedhetetlen egy biztonságos és nyugodt fürdőzéshez. Alkalmazza a fent felsorolt szereket rendszeresen és élvezze a tiszta medence nyújtotta pihenés élményét!


Forrás : https://nordland.hu