replica Tag Heuer Golf Watch Replica replica reactor watches replica and bvlgari and watch fake rolex copy tag heuer aquaracer silver dial
Nordland Víz és Uszodatechnika Kft. - Ipari és lakossági vízkezelés, uszodatechnika, szauna, jacuzzi, wellness : Hírek : Nyomtatás
A medence építés lépései 1/3
2022.02.15.
A medence építés lépései 1/3
Már nincs messze a jó idő! Addig is készüljünk fel rá és ássuk bele magunkat a kerti medence felépítésébe és előnyeibe!

Már nincs messze a jó idő! Addig is készüljünk fel rá és ássuk bele magunkat a kerti medence felépítésébe és előnyeibe!

Amikor valaki medencét szeretne, számos szempontot végig kell gondolnia. Elsősorban a legfontosabb lépés, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet a medencének az udvarban vagy esetleg akár a házban.

A nyári melegben igazán jól esik az embernek lehűtenie magát egy medencében. Mi is lehetne erre a legegyszerűbb megoldás, mint hogyha az udvaron vagy a teraszon felállít egyet? Fontos figyelemben tartani, hogy ezek egyik fajtája, a puhafalú medencék viszont csupán szezonális jelleggel használhatóak, hiszen ősszel ezeket el kell bontani a rosszidő beállta előtt. Ezzel szemben egy épített medencét akár egész évben lehet használni, amennyiben a medence fűthető és rendelkezik valamilyen medence takarással, fedéssel.

A kerti medence előnyei:

Hátrányok:

A kerti medence elhelyezése esetén viszont igazán sok tényezőre kell odafigyelni. A legjobb az, ha a medence körül semmilyen más növényzet nincs csak fű. Ez azért fontos, mert a környező bokrokról, fákról lehulló levél csak plusz munkát okoz a tulajdonosnak és a tisztítórendszernek is.

Emellett ajánlott szélvédettebb helyet keresni, így nehezebben hűl le a medence vize, valamint a szél kevesebb szennyeződést (például a fentiekben említett falevelet, vagy port) hord bele a vízbe.

Fontos kiemelni, hogy frissen feltöltött talajon nem ajánlott medencét alapozni.

Magánhasznú beltéri medence esetén engedélyeztetésre van szükség. A legjobb pedig, ha az ilyen típusú medence tervezése az ingatlan megtervezésével együtt zajlik. Így elkerülve a későbbi nagyobb és költségesebb munkálatokat.

Beltéri medence előnyei:

Hátrányok:

Ennél a típusnál is vannak tényezők, amelyekre figyelni kell. Érdemes a helyiség hőmérsékletét a medencevíznél 2-3 fokkal melegebben tartani (ez hozzájárul a kellemes közérzethez, illetve a kiszabaduló pára kezelhetőbb lesz).

Fontos odafigyelni a medencetér fűtésére, párátlanítására és a nyílászárók jó hőszigetelésére. Emellett a medencét célszerű az épülettől szerkezetileg elválasztani.

Forrás: www.praktiker.hu


Forrás : https://nordland.hu