replica Tag Heuer Golf Watch Replica replica reactor watches replica and bvlgari and watch fake rolex copy tag heuer aquaracer silver dial
Nordland Víz és Uszodatechnika Kft. - Ipari és lakossági vízkezelés, uszodatechnika, szauna, jacuzzi, wellness : Nyomtatás
Medence fedések, takarások
 Egy úszómedence megépítése jelentős beruházás, ezért mindenki szeretné azt minél hosszabb ideig használni. Éghajlatunk azonban ezt erősen korlátozza. A hidegfrontok hatására gyakran még nyáron is napokig hűvös van, a medencevíz lehűl, és a borult, szeles időben nincs kedvünk fürödni. Az úszómedence tartós használatát, a fürdőszezon jelentős meghosszabbítását csak medencénk befedésével tudjuk megvalósítani. Egy nyitott úszómedence csak nyáron használható, akkor is csak néhány hétig. A medencevíz fűtésével a helyzeten némiképp javíthatunk, de a problémát csak a medence befedésével tudjuk megoldani.

Egy medencefedés fűtéssel nem rendelkező medence esetében is képes a fürdőszezont május elejétõl szeptember közepéig biztosítani. Ez azt jelenti, hogy medencénk vize késő tavasztól kora őszig terjedő mintegy 5 hónapos idõszakban sem hűl 25 Celsius fok alá. Ha a medence vize fûtött, a szezont további hetekkel hosszabbíthatjuk meg, akár az egész éves üzemeltetést is megcélozva.

Medencefedéseink a megrendelő igényei, elképzelései. valamint a medence méretezése alapján készül. Így tudunk megrendelőinknek a medencefedésre egyénre szabott, egyedi ajánlatot adni. Itt mindenki megtalálja a neki megfelelő formát. 
Alacsony, félmagas, magas és kombinált, exkluzív fedések közül választhat, számos méret és formában. Eltolható, egyszerűen kezelhető, több szegmensből álló fedések.
 

Aki azonban többre vágyik, nagyobb helyre, ahol fürdés után pihenhet, vagy a nyugágyban olvashat, netán társaságban beszélgethet, kártyázhat úgy, hogy a kellemetlen hűvös szél, esetleg esõ ne zavarja, annak nagyobb belterû fedéseinket ajánljuk.

A választék

Medencefedéseink széles választékát az elmúlt közel két évtized vásárlói igényei alakították. Fontos felismerésünk volt, hogy nincs két egyforma kert, egyforma panoráma és szerencsére az ízlések is különbözőek. Fedéseink gazdag formavilága, nemcsak a különböző esztétikai elvárásokat szolgálja, hanem a felhasználás, a funkció sokféleségét is.

A látvány

Tudjuk, hogy egy medencefedés használati értéke csak akkor teljes, ha nem megy a látvány rovására. Nálunk minden vevõi igény teljesítése teljes körültekintéssel, egyedileg történik, az esztétikai szempontok messzemenõ figyelembevételével. Felelõsnek érezzük magunkat azért, hogy az általunk gyártott medencefedés ne csak a medence vizét óvja, hanem megőrizze a kert szépségét minden évszakban, akkor is, amikor már beköszönt az ősz, vagy fehérré válik a táj.

A megbízhatóság

A forma és funkció viszonya csak akkor van összhangban, ha megbízhatósággal társul. Műszaki megoldásaink sokéves gyártási tapasztalat során alakultak ki, melyeket gyakran vevőink ötleteivel egészítettünk ki.

És még valami fontos

A medencefedés ára. Munkatársaink folyamatosan azon dolgoznak, hogy a medencefedések piacán kialakult versenyben az általunk nyújtott magas műszaki színvonal mellett a fedések ára vevőink számára vonzó maradjon. Ezt csak folyamatos gyártmányfejlesztéssel, a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával tudjuk elérni.

 


 

Medence takaró fóliák

Egy medence 'befedése' többféle módon lehetséges. Az egyszerű buborékfóliától a vízen úszó mûanyag redőnyön keresztül a pavilonig több megoldás létezik. A medence vizének letakarása - használaton kívül - több szempontból is hasznos. Vegyszert és takarítást spórolhatunk meg vele, hiszen sokkal kevesebb kosz kerül a vízbe. Fűtött medencék esetén illetve kültéren az éjszakai órákban a hőveszteség is lényegesen kisebb letakart állapotban.

A lehetséges módszerek:

- vízen úszó, méretre szabott fólia/buborékfólia takarás

A medencék nyári letakarására szolgálnak. Megóvják a medencét a szennyezõdésektõl, Igen jó a hőszigetelő- és párafékezõ tulajdonságuk Kültéri fûtött medencéknél az energia megtakarítás akár a 40 %-ot is elérheti.

- mûanyag redõnyös takarás

A redõny nagyon jó tulajdonsága, hogy energiamegtakarítást lehet vele elérni. A redõny kb. 98 százalékban befedi a medencét, így a hõveszteség és az elpárolgás a minimálisra csökkenthetõ, a borítás tehát egy idõ után megkeresi az árát. Nem szennyezõdik a víz, nem kerülnek bele bomló anyagok. Ha színes redõnyt használunk, elzárjuk a medence vizét a napsugárzástól, ezért az algásodás nehezebben alakul ki, ezzel is csökkenthetõ a vegyszer felhasználás, olcsóbbá teszi a szûrést, tisztítást.

- téli takaró

A medence méreténél minden irányban kb. 0,7-1,0 m-rel nagyobb takaró, amelyre a medencén kívül súlyokat kell elhelyezni, így akadályozva meg azt, hogy a takarót a szél elfújja. A medence téli letakarására használjuk. A ráhelyezés és elbontás meglehetõsen idõigényes, több emberes feladat, ezért a nyári gyakori mozgatás sok problémát okozna. Mechanika terhelése nem javasolt.


Forrás : https://nordland.hu